Kall lax & räkpaj

 
 
Recept
 
Pajskal
200 gram kavring
50 gram smör
 
Fyllning
150 gram kallrökt lax, finstrimlad
200 gram räkor finhackade
2 ägg, hårdkokta hackade
2 avocado skuren i små bitar
1 liten röd lök, finhackad
1 dl creme fraiche
3 msk majonäs
1 tsk pressad citron
salt och peppar
 
Dekoration
2 dl skalade räkor 
citronskivor
dill
 
Skär kavringen i mindre bitar och fördela brödet till smulor i en bunke. Smält smöret och blanda det med brödsmulorna.
Tryck ut blandningen i en pajform 26-28 cm i diameter. Ställ formen kallt.
 
Blanda lax, räkor, ägg, avokado, och lök med creme fraiche och majonäs.
Smaka av med citron, salt och peppar.
 
Bred ut fyllningen i pajskalet.
Pajen kan gärna stå och mogna några timmar i kylskåpet.
 
Dekorera med räkor, citronskivor och dill.
 
 
 
 
 
kalllaxochräkpaj - påskmat
JUNITJEJ

Så gott det ser ut!