Pumpabröd

 
 
Detta brödet blev verkligen lyckat. knaprig yta och väldigt saftigt. Tur vi sparade resterande pumpa kött i frysen. Det blir fler av detta inför all höstmys. 
 
Du behöver:
 
1 paket jäst
2 ägg
2 tsk salt
2 msk olja
2 dl ljummet vatten 
6 dl vetemjöl
4 dl rågsikt
3,5 dl pumpakött skuret i små  bitar
2 dl stark ost
 
 
Görsåhär:
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i det ljumma vattnet. Tillsätt ägg, salt och olja och arbeta sist in vetemjöl och rågsikt. Arbeta degen tills den blir smidig och låt jäsa i 1 timma under bakduk.
 
Medan degen jäser rostar du pumpaköttet. Lägg pumpatärningarna  i en ugnsfast form . Rosta mitt i ugnen i en halvtimme . Låt svalna.
 
Ta ut den jästa degen ur bunken. Blanda i pumpköttet och osten. Försiktigt. Forma brödet till en avlång limpa. Smörj en avlång brödform.  lägg i brödet och låt jäsa ytterligare tjugo minuter innan du gräddar det mitt i ugnen i ca fyrtio minuter. Ta då ut brödet, stjälp upp det på en plåt och grädda ytterligare en kvart. Pensla brödet med vatten. Låt svalna på galler. 
 
 
 
bröd - pumpabröd - saftigtbröd

Pumpa

 
 
 
Precis som dom flesta så har även vi gjort en pumpalykta! Eller vi och vi. Jag köpte en och pappa gjorde en tillsammans med barnen. Den blev rikigt fin tyckte jag. Extra fin nu på kvällen.
 
Vi slängde såklart inte innehållet. Jag gjorde ett pumpa bröd till vår soppa idag. Det blev helt perfekt. och väldigt knaprig yta precis som det ska vara. 
 
I landskrona är det spökafton idag. Så även det har vi varit på. Vincent ville inte klä ut sig, men Benjamin var en vampyr. Läskigt. 
 

Besök hos barnmorskan

 
 
V 34 (33+0)
 
Tiden går super fort. Snart är vi i mål. Tänk att vi varit gravida snart 9 månader. Skrämmande att tiden går så fort. Idag fick jag en tid till en läkare i helsingborg. Han/hon skall avgöra om jag får sättas igång tidigare eller inte. Väldiigt nervöst må jag säga. 
 
SF mått : 33
Hjärtljud: 140/minut
Vikt: + 16 kg 
 
Jag är ganska nöjd med siffrorna idag. Bebisen e lite större men inte ovaligt stor. Vikten är + 16 men wiiiw snart kan jag också bomba er med träningsbilder=)