Het korvgryta

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 4 portioner
 
  • 1/2 falukorv
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 gul paprika
  • 2 morötter 
  • 3 dl strimlad vitkål
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 dl  grönsaksbuljong
  • 2 msk finhackad färsk basilika
 
- Skiva korven i mumsbitar, riv vitkålen och morötterna ( lite grövre bitar) Finhacka löken och strimla paprikan. 
- bryn allt i en hög stekpanna. det ska få en fin gyllenbrun färg. 
- tillsätt buljongen, krossade tomaterna, vitlök(hackad) och sambaloek. låt koka i 15 minuter ca
- Rör ner färsk basilika i slutet. 
 
jag hade vanligt ris till och en god grönsallad. jättegott. 
 
 
 
   
 
 
korvgryta - recept
Ida

Sambal oelek! Bra grejer! Gött när det hettar lite. Måste nästan bli lite som en starkare, matigare variant av korv stroganoff?!

Svar: Nej tycker inte jag. Trodde det först:) men med krossade tomater och paprika så smakar det inte alls som det ;)
Frida ek