kiwi glass

Äntligen kan vi också njuta av solen. I fredags drabbades vi av magsjukan/kräksjukan. Jag verkligen avskyr att kräkas. Jag åkte på det värst utav oss. Barnen kräkte/bajsa någon gång sen var det över. 
 
Efter helgen gjorde vi lite glass. Super enkel kiwi glass. Muums . kommer bli en favvis här hemma. Såklart doppad med choklad. Det bästa är att man kan nästan ta ilken frukt som!
 
 
Såhär gör du:
 
Skiva kiwin i stora skivor ca 2cm ,sett en glasspinne i den.  lägg in i frysen på ett bakplåtspapper i ca 3 timmar. 
 
Efter 3 timmar kan du börja med chokladen. Vi tog mörk kvalitetschoklad (det vi hade hemma) smält den i  ett vattenbad . Ta ut kiwin från frysen och doppa i chokladen. Den stelnar nästan direkt. Lägg in kiwin i frysen ytterligare 10-15 minuter. Klart =) 
 
Nästa gång skall vi prova marabou mjölkchoklad=) Muuums. 
 
 
 
glass - kiwiglass - solsken - sommar

Resultat

Nu har kartellborden och eos lampan kommit på plats. Royaldesign ringde i måndags och visste inte om dom kunde ge mig erbjudandet, dom visste det på tisdag. Eftersom erbjudandet på rum21 upphörde på måndag kl 24.00 så vågade jag inte chansa. Det blev rum21. och super nöjd! 
 
  
 
  
 
  
 
Nu behövs bara ett läckert överkast och lite fina kuddfodral=)
 
 
 
 
 
 
design - eos - inredning - inspiration - kartell - veespeers

Het korvgryta

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 4 portioner
 
  • 1/2 falukorv
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 gul paprika
  • 2 morötter 
  • 3 dl strimlad vitkål
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 dl  grönsaksbuljong
  • 2 msk finhackad färsk basilika
 
- Skiva korven i mumsbitar, riv vitkålen och morötterna ( lite grövre bitar) Finhacka löken och strimla paprikan. 
- bryn allt i en hög stekpanna. det ska få en fin gyllenbrun färg. 
- tillsätt buljongen, krossade tomaterna, vitlök(hackad) och sambaloek. låt koka i 15 minuter ca
- Rör ner färsk basilika i slutet. 
 
jag hade vanligt ris till och en god grönsallad. jättegott. 
 
 
 
   
 
 
korvgryta - recept